Yeniden merhaba :)
İlk zamanlar bana o kadar yabancıydı ki bu terimler glace icing,royal icing, frosting oysa öğrenciyken bir pastane de bile çalışmışlığım var.İcing'in ingilizce karşılığına bakacak olursak buzlaşma,dondurma,şekerleme olarak çıkar karşımıza.Oysa icing yumurta akı,pudra şekeri,limon suyu ile yapılan bir krema çeşididir.Bu krema çeşidiyle yapılan kurabiyeleri ben çok seviyorum.Sınırsız çalışma seçeneği sunuyor ve yaptığınız her kurabiyeyi hazırladığınız icing kremayla süsleyebilirsiniz.Hazırları olduğu gibi (Dr.Oetker) sizde evde kolaylıkla hazırlayabilirsiniz.Tarifi şöyle;
Malzemeler
* 1 yumurta akı
* Pudra şekeri (2.5 su bardağı)
* Birkaç damla limon suyu
Yapılışı
İlk olarak yumurta aklarını cam bir kaseye alın ve çok az çırpın daha sonra limon suyunu ilave edin ve çırpmaya devam edin çırparken pudra şekerini yavaş yavaş ilave edin(çırpçırpçırp).Şimdi kıvamı kontrol edelim eğer mikserin ucunu havaya kaldırdığınızda beyaz köpükçük 5 saniye süreyle düşmüyorsa tamamdır eğer akıyorsa biraz daha pudra şekeri biraz daha çırp eğer mikseri yerinden kaldıramayıp kıvamı kontrol edemiyorsanız :) biraz süt gerekli ve biraz daha çırpmak.İşte icing krema bu kadar kolay.Daha sonra aklıma pastane de çalışırken yapılan bezeler geldi(Mersin de beze deniyor) evet o bezeler icing ile yapılıyormuş meğer :)
!!!!
Yapılan krema yumurta içerikli olduğu için uzun sereli bekletildikten sonra yenmemelidir.
Eğer kremanızı renklendirmek isterseniz gıda boyası ekleyebilirsiniz.
İcing krema çabuk kuruyan bir krema çeşididir ve aynı zamanda su ile temas ettiğinde çabuk erir.
İcig kremanızla süsleme yaparken şırınga,sıkma uçları(ince veya kalın uçlu) kullanabilirsiniz.