26 Ağustos 2012 Pazar

Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler Pastası



Pamuk prenses ve yedi cüceler temalı pastam.Her ne kadar Pamuk prenses pasta üstünde iri kıyım dursa da tadı gayet güzeldi.Bu şirin pasta için 20 cm lik çember kalıp kullandım.Bu arada pandispanya yapmak stresli bir iş acaba kabaracak mı kabarmayacak mı diye fırının önünde 45 dakika bekledim :) sonuç iyiydi diyebilirim yani üç parçaya ayrıldı.Ben bu pandispanyayı sade yapıp kremasını ise çikolatalı ganaj krema yaptım.Eğer siz yoğun çikolata seviyorsanız pandispanyayı kakaolu yapabilirsiniz.Tercih sizin :)Şimdi gelelim pandispanya tarifine


Gerekli malzemeler
Fincan Türk kahvesi fincanıdır.
* 4 adet yumurta (muhakkak oda sıcaklığında olsun)
* 4 fincan un
* 4 fincan şeker (ben genelde şekeri daha az tutuyorum 3 fincan veya 2 fincan kadar şeker çok baymasın diye :))
* 1 fincan yoğurt
* 1 yemek kaşığı sıvı yağ
* 1 kabartma tozu
* 1 vanilya

Ganaj Krema
* 300 gr sıvı krema
* 300 gr kuvertür çikolata
 Sıvı kremayı bir tencere alarak kaynamayacak şekilde ısıtın sonra kuvertür çikolataların üzerine dökerek çikolataları eriyecek şekilde sürekli karıştırın.Soğuduktan sonra buzdolabında 1 gün beklettikten sonra kullanın.

Pandispanya Yapılışı
İlk olarak yumurtanın beyazlarını ve sarılarını ayırıyoruz.Ben beyazlarını cam bir kaseye ayırıyorum.Şimdi beyazları mikserin yüksek devrinde karıştıralım.Karışım tepe gibi olduğunda kullanacağımız şekerin yarısını ilave ederek karıştırmaya devam edelim.Burada biraz sabır göstermeniz gerekiyor çünkü uzunca bir süre karıştırmalısınız.Yumurta akları kabarmalı kabarmalııı yani kremşanti kıvamında olmalı.Yumurta akları kremşanti kıvamına geldiyse hemen sarılarına geçip kalan şekeri ilave ederek karıştırın yumurta aklı mikser ucunu kullanmayın temizleyip öyle sarıları karıştırın.Sarıları da yüksek devirde rengi ve kıvamı mayonez gibi olduysa başardınız demektir.Bu işlemden sonra yağı ekleyip karıştıralım çok değil mikserin ucu 3 defa dönse yeterli sonra yoğurdu ekleyip aynı şekilde gene karıştıralım.Karıştırma işleminden sonra kuru(un,kabartma tozu,vanilya) malzemelerimizi başka bir kaba eleyelim.Eledikten sonra yumurta aklarını 3 kısımlık bir parça olarak düşünelim ve bu parçanın birinci(1/3) kısmını sarılara ekleyelim ve karıştıralım(!!! Bu kısımdaki karıştırmada mixer kullanmayın tahta kaşık yada plastik, slikon spatula kullanın.Karıştırma işlemi ise katlama tekniği ile yani yumurta aklarını söndürmeyecek şekilde kasenin altından alıp üstüne getirecek şekilde karıştırmalısınız.Aman yavaş olun yoksa yumurta aklarınız söner ve kekiniz kabarmaaaz)Aynı şekilde kuru malzemelerin de 1/3 nü sarılara ekleyerek karıştıralım (Aynı teknik)Bu şekilde aklar ve kuru malzeme bitene kadar devam ediyoruz.Sonra oluşan karışımı kalıba döküp bir klasik olan önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 40-45 dk. boyunca fırının kapağını açmadan pişirin. Sonra açarak içine bir kürdan batırın eğer temizse pandispanyanız pişmiş demektir değilse biraz daha pişirin.Fırından çıkarınca kalıbın kenarlarından bıçağı gezdirin ki yapışıp o şekilde soğumasın yoksa çıkarmanız zorlaşır.Sonra soğumaya bırakın.

NOTLAR
* Ben pasta çemberi kullandığım için kalıbı yağlamıyorum.Siz tabanlı bir kalıp kullanıyorsanız çok az yağlayıp unlayabilirsiniz yada yağlı kağıt serebilirsiniz.Eğer kelepçeli kullanıyorsanız sadece tabanı yağlayın
* Eğer sıvı vanilya kullanıyorsanız yarım tatlı kaşığı kullanabilirsiniz.Bu size kalmış bir durum arttırabilir yada azaltabilirsiniz.
* Kolay şekil vermek için pandispanyanızı bir gün önceden pişirin.Pandispanyanızı derin dondurucuda da saklayabilirsiniz.Çıkardığınızda eski formunu alacaktır.
* Eğer kuvertür çikolatanız yoksa marketten sütlü yada bitter tablet çikolatalardan alarak bunları kullanabilirsiniz.
* Eğer offf yaa çok uzun benim bu kadar vaktim yok diyorsanız hazır pandispanya karışımları yada hazır pandispanyalar var onlarla da yapabilirsiniz.